Spantenten

Home / Spantenten

spantenten

Met vaste of afneembare wanden

De spantenten worden geleverd met vaste wanden of afneembare wanden die bij middel van oog-lus verbinding kunnen gemonteerd worden. Het voordeel van afneembare wanden is dat je hierdoor de tent modulair kunt ombouwen tot een luifel waarbij de tochtzijde kan afgedicht worden. De wanden zijn optioneel voorzien van een PVC-boord om optrekkend vocht te voorkomen. Aan beide uiteinden is er een toegang door een roldeur die kan dicht gemaakt worden bij middel van een oog-lus verbinding. De hoeken van de wanden zijn eveneens tochtvrij afsluitbaar met een oog-lus sluiting.

ruime en stevige tenten

Hoge tenten met stevige profielen

De wandhoogte bedraagt 1m95 dat is dus hoger dan de 1m70 hoogte van de wanden van de oorspronkelijke Viëtnamese General Purpose legertenten. De nokhoogte bedraagt ca. 3m60. De tent heeft 1 tot 5 masten bestaande uit twee delen en zijn vervaardigd uit stalen rollform buisprofielen. Het dak is voorzien van nokprofielen om het doorbuigen van het dak te voorkomen. Rollform buisprofielen zijn lichter maar veel steviger dan getrokken stalen buizen.

waterdichte tenten

Kwalitatief dakzeil

Het dakzeil is vervaardigd uit ca. 540 gram/m² polyester-katoen zeildoek wat een uitstekende waterdichtheid garandeert. De wanden zijn vervaardigd uit ca. 500 gram/m² polyester-katoen zeildoek. Bij goedkopere varianten zijn de wanden en het dak uit dezelfde lichte zeildoek vervaardigd als de wanden. Helaas is een zeildikte voor het dakzeil lichter dan 540 gram/m² niet voldoende om te meerdere dagen waterdicht te blijven.

5 m x 10 m
12 m diameter
10 m x 10 m
16 m diameter
6 m x 16 m
5 m x 5 m